VI Betlejem u Avetek

Fundacja AVE zaprasza chóry, zespoły muzyczne, solistów i grupy teatralne z przedszkoli, szkół, uczelni, parafii wszystkich wyznań chrześcijańskich, centrów kultury i organizacji pozarządowych do udziału w VI Ogólnopolskim Teatralno-Muzycznym Festiwalu BETLEJEM U AVETEK. Konkurs jest jedną z największych bożonarodzeniowych imprez w kraju, co roku skupia ponad 2500 osób od przedszkolaków po seniorów. Prezentacje ocenia profesjonalne jury, na laureatów czekają atrakcyjne nagrody.

W tym roku przesłuchania w grupie teatralnej odbędą się w Białołęckim Ośrodku Kultury w dn. 13-14 stycznia, a w muzycznej 20-21 stycznia w Domu Kultury "Świt". Regulamin i karta zgłoszenia dostępne są na stronie www.avetki.alleluja.pl. Szczegółowe informacje tel. 0-22 6148753, 0600495790, avetki@wp.pl.

Z kolei 10 i 17 grudnia o godz. 14 w Domu Kulktury "Świt" odbędą się prezentacje chórów w ramach II mazowieckiego festiwalu adwentowego DO BETLEJEM Z AVETKAMI. Wstęp na wszystkie imprezy wolny.